SKŁADNIKI
- brzoskwinie
- 5 białek
- szklanka cukru
Ciasto:
- 1 kostka margaryny
- 3 szklanki mąki
- 3 łyżki cukru
- 5 żółtek
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
Wszystkie składniki wyrobić, aby powstało ciasto. Powstałe ciasto podzielić na 2 części.
Nadzienie:
- 2 twarożki "krówka"
- 1 jajko
- 1-2 budynie śmietankowe/waniliowe
- 0,5 szklanki cukru pudru
- 0,5 kostki margaryny
Wszystkie składniki wymieszać na gładką masę.
PRZEPIS
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia.
Pierwszą część ciasta wyłożyć jako spód. Ciasto smarujemy masą serową, na nią układamy pokrojone brzoskwinie.
Z białek i szklanki cukru ubijamy sztywną pianę i wykładamy na brzoskwinie.
Na koniec z drugiej części ciasta robimy kruszonkę.
Piec około 50 minut w 180 stopniach Celsjusza.
Pierwszą część ciasta wyłożyć jako spód. Ciasto smarujemy masą serową, na nią układamy pokrojone brzoskwinie.
Z białek i szklanki cukru ubijamy sztywną pianę i wykładamy na brzoskwinie.
Na koniec z drugiej części ciasta robimy kruszonkę.
Piec około 50 minut w 180 stopniach Celsjusza.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz