wtorek, 18 kwietnia 2017

Spaghettii bolońskie

SKŁADNIKI
  • 3 pomidory 
  • 160 g koncentratu pomidorowego
  • 500 g przecieru pomidorowego
  • 450 g mięsa mielonego
  • 2 cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • olej rzepakowy
  • przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka, majeranek, bazylia, cząber, zioła prowansalskie  
  • 2-3 plastry sera żółtego
  • makaron spaghetti
PRZEPIS
Wydrążyć miąższ z pomidorów. Zblendować pomidory. Pokroić cebulę i czosnek. Podsmażyć na oleju mielone i przełożyć do garnka. Podsmażyć cebulę z czosnkiem i przełożyć do garnka. Dodać pomidory, koncentrat, przecier, przyprawy. Gotować na małym ogniu często mieszając. Pod koniec gotowania dodać pokrojony ser. Podawać z makaronem.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz