SKŁADNIKI
Masa:
Masa:
-
2 serki
homogenizowane czekoladowe
-
kostka margaryny
- 8 łyżek cukru
pudru
-
tabliczka gorzkiej
czekolady
Ciasto:
- 6 jajek
- niepełna szklanka cukru
- 1,5 szklanki mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżka kakao
- 5 łyżek oleju
PRZEPIS
Jajka dokładnie ubijać z cukrem
przez ok. 15 min. Mąkę wymieszać z proszkiem i przesiać przez sito. Masę
jajeczną wymieszać łyżką z mąką, proszkiem, kakao i olejem.
Piec w rozgrzanym
piekarniku ok. 25-30 min.
Margarynę dokładnie utrzeć
z cukrem. Dodawać po trochu serka. Ucierać razem. Zetrzeć czekoladę. Połowę
dodać do masy i wymieszać.
Upieczone ciasto przekroić
na pół. Środek posmarować masą (zostawić 2 łyżki masy). Przykryć ciastem,
następnie posmarować resztą masy i posypać czekoladą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz