SKŁAD
- 500g pieczarek
- 2 ząbki czosnku
- 2 szklanki ugotowanej kaszy gryczanej
- 2 łyżki sosu sojowego
- 5 łyżek oleju roślinnego
- 1 łyżka majeranku
- 1 łyżeczka pieprzu ziołowego
- 1 łyżeczka pieprzu cytrynowego
- sól
Pieczarki pokroić, czosnek posiekać. Na patelni rozgrzać olej i dodać pieczarki, smażyć około 8 minut na średnim ogniu nie mieszając za często. Kiedy pieczarki będą złociste dodać czosnek, wymieszać i smażyć 2 minuty. Pieczarki smażyć najlepiej w dwóch partiach. Pieczarki rozgrzać do 200 stopni. W misce połączyć wszystkie składniki i zblendować. Masę pasztetową przełożyć do keksówki i wyrównać. Piec około 50 minut. Kroić dopiero po wystudzeniu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz