- 1,5 szklanki mąki
- 0,5 szklanki cukru
- 0,5 szklanki mleka
- 50 g drożdży
- 1 jajko
- 100g margaryny
- 0,5 tabliczki czekolady
PRZEPIS
Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku z łyżeczką cukru i odstawić do wyrośnięcia na około pół godziny.
Margarynę rozpuścić i odstawić do ostudzenia. Jajko utrzeć z resztą cukru.
Do wyrośniętych drożdży dodać: mąkę, jajko z cukrem, przestudzoną margarynę i mieszać łyżką wtłaczając jak najwięcej powietrza.
Ciasto odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około pół godziny, powinno w tym czasie podwoić swoją objętość.
Do wyrośniętego ciasta dodajemy pokrojoną na kawałki czekoladę. Mieszamy i przekładamy do papilotek.
Pieczemy około pół godziny w temperaturze 180 stopni.
najlepsze
OdpowiedzUsuń