poniedziałek, 14 sierpnia 2017

Pomidorowa ze świerzych warzyw

SKŁADNIKI
  • pomidory
  • średnia cebula
  • 2 ząbki czosnku 
  • oliwa
  • kilka gałązek bazylii
PRZEPIS
Pomidory lekko zagotować, tak żeby skórka łatwo odchodziła. Następnie obrać pomidory i zmiksować. Na patelni rozgrzać oliwę. Cebulę i czosnek obrać  i podsmażyć na rozgrzanej oliwie. Bazylię umyć, oderwać listki z gałązek.
Pomidory, cebulę, czosnek i listki bazylii włożyć do garnka, doprawić solą. Gotować około 15 - 30 minut.
Podawać z makaronem.






Polecamy też inne nasze przepisy na zupę pomidorową:
https://smagop.blogspot.com/2017/03/pomidorowka-z-soczewica.html
https://smagop.blogspot.com/2016/08/pomidorowa-z-lanymi-kluskami.html
https://smagop.blogspot.com/2015/08/pomidorowa.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz