- pomidory
- średnia cebula
- 2 ząbki czosnku
- oliwa
- kilka gałązek bazylii
Pomidory lekko zagotować, tak żeby skórka łatwo odchodziła. Następnie obrać pomidory i zmiksować. Na patelni rozgrzać oliwę. Cebulę i czosnek obrać i podsmażyć na rozgrzanej oliwie. Bazylię umyć, oderwać listki z gałązek.
Pomidory, cebulę, czosnek i listki bazylii włożyć do garnka, doprawić solą. Gotować około 15 - 30 minut.
Podawać z makaronem.
Polecamy też inne nasze przepisy na zupę pomidorową:
https://smagop.blogspot.com/2017/03/pomidorowka-z-soczewica.html
https://smagop.blogspot.com/2016/08/pomidorowa-z-lanymi-kluskami.html
https://smagop.blogspot.com/2015/08/pomidorowa.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz