poniedziałek, 31 października 2016

Jabłecznik z pianką

SKŁADNIKI

  • mus z jabłek
  • cukier puder
Ciasto:
  • 6 żółtek
  • 10 dag cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 20 dag maki
  • 15 dag margaryny
Pianka:
  • 6 białek
  • 10 dag cukru


PRZEPIS
Zagniatamy ciasto: żółtka ucieramy z cukrem, dodać margarynę i mąkę z proszkiem. Dzielimy na dwie porcje, wykładamy na blachy wyłożone papierem do pieczenia. Na to wykładamy po połowie ubitej pianki. Pieczemy przez 25 minut w temp. 25 stopni.
Na jedną część ciasta nakładamy mus jabłkowy. Przykrywamy drugą porcją ciasta, piankę do dołu. Posypujemy cukrem pudrem.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz