sobota, 5 listopada 2016

Babeczki dyniowe z kakao i cynamonem

Inna wersja tych babeczek.

SKŁADNIKI
  • 150 g pure z dyni
  • 30 g masła
  • 90 ml wody
  • 1 jajko
  • 15 g cukru
  • 165 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 2 łyżeczki kakao
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/4 łyżeczki sody

PRZEPIS
Mieszamy pure z masłem, wodą i jajkiem. Następnie dodajemy sypkie składniki i ponownie mieszamy do połączenia wszystkich składników.
Przenosimy masę do papilotek (papilotki najlepiej umieścić w foremek do babeczek, żeby nie zmieniały kształtu) . Pieczemy ok. 30 minut w 190 stopniach.

Z tej porcji wyszło nam 5 babeczek.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz