wtorek, 28 listopada 2017

Ciasto czekoladowe


SKŁADNIKI 

Masa:
  • 2 serki homogenizowane czekoladowe
  • kostka margaryny
  • 8 łyżek cukru pudru
  • tabliczka gorzkiej czekolady
Ciasto:
  • 6 jajek
  • niepełna szklanka cukru
  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżka kakao
  •  5 łyżek oleju


PRZEPIS
Jajka dokładnie ubijać z cukrem przez ok. 15 min. Mąkę wymieszać z proszkiem i przesiać przez sito. Masę jajeczną wymieszać łyżką z mąką, proszkiem, kakao i olejem.
Piec w rozgrzanym piekarniku ok. 25-30 min.
Margarynę dokładnie utrzeć z cukrem. Dodawać po trochu serka. Ucierać razem. Zetrzeć czekoladę. Połowę dodać do masy i wymieszać.

Upieczone ciasto przekroić na pół. Środek posmarować masą (zostawić 2 łyżki masy). Przykryć ciastem, następnie posmarować resztą masy i posypać czekoladą. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz