SKŁADNIKI
- makaron – ok. 200 g
- brokuły - 300 g
- masło - 50 g
- cebula - 1 sztuka
- szynka - 100 g
- śmietanka - 330 ml
- mąka pszenna - 1 łyżka
- oregano - 1 łyżeczka
- bazylia - 1 łyżeczka
PRZEPIS
Makaron ugotować w osolonej wodzie przez 10 minut. W
tym samym czasie do gotującej się wody wrzucić brokuły i gotować 15 minut. Na
patelni rozgrzać masło i dodać pokrojoną w kostkę cebulkę oraz szynkę. Po
zarumienieniu dodać bazylię i oregano oraz 300 ml śmietany, a w pozostałej
części (ok. 30ml) rozrobić mąkę. Następnie wymieszać mąkę ze śmietaną i dodać
do sosu na patelni. Doprawić do smaku. Po odcedzeniu makaronu i brokułów wszystko
razem wymieszać z sosem. Gotować kilka minut na mały ogniu. W razie potrzeby
dodać wody lub śmietany.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz