sobota, 17 lutego 2018

Spaghetti Carbonara

SKŁADNIKI
  • 500 g makaronu spaghetti
  • 200 ml śmietany
  • 1 jajko
  • 100 g startego sera
  • sól, pieprz
  • 1 szczypta gałki muszkatołowej
  • łyżka masła
  • 150 g wędzonego boczku
  • ser do posypania
PRZEPIS
Makaron ugotować. Wymieszać trzepaczką śmietanę z jajkiem i serem żółtym. Doprawić solą, pieprzem i gałką.Odcedzić makaron kiedy będzie ugotowany al dente. W głębokiej patelni stopić trochę masła, dodać boczek i krótko go podsmażyć. Makaron wymieszać z sosem śmietanowym i boczkiem. Gotować kilka minut cały czas mieszając. W razie potrzeby polać wodą. Podawać gorące, posypane startym serem. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz