poniedziałek, 6 sierpnia 2018

Przysmak hiszpański

SKŁADNIKI
  • 3 szklanki mąki
  • 1 mały proszek do pieczenia
  • 1,5 kostki margaryny
  • 6 jajek
  • 2 łyżki śmietany
  • 1,5 szklanki cukru
  • 2 łyżki kakao
  • powidła śliwkowe
  • bakalie
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • gorzka czekolada

PRZEPIS
Wyrobić ciasto z mąki, proszku do pieczenia, margaryny, 6 żółtek, śmietany i  0,5 szklanki cukru. Podzielić na 3 części, do jednej dodać kakao. Na blasze wyłożyć porcję ciasta białego, posmarować ją powidłami i posypać bakaliami. Następnie wyłożyć ciemne ciasto . Ubić pianę z 6 białek, 1 szklanki cukru i mąki ziemniaczanej. Pianę wyłożyć na ciemne ciasto. Na pianie wyłożyć drugą porcję białego ciasta. Ciepłe ciasto polać gorzką czekoladą. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz