poniedziałek, 6 sierpnia 2018

Roladki drobiowe z masą szpinakową

SKŁADNIKI
  • filet z piersi kurczaka
  • masło
  • liście bazylii
  • rozdrobniony szpinak
  • przyprawy
  • mąka, bułka tarta, jajko - na panierkę
  • olej do smażenia
PRZEPIS
Rozbić filet, posolić, dodać pieprz i inne przyprawy. Masło wymieszać z bazylią. Szpinak zagotować, przyprawić i odsączyć z wody. Położyć na środku rozbitego fileta masło z bazylią i odrobinę szpinaku. Zawinąć w roladki mięso i zawinąć boki. Następnie otoczyć w mące, jajku i bułce tartej i smażyć na głębokim oleju, na rozgrzanym ogniu, co jakiś czas obracając tak aby kotlet się dosmaczył z każdej strony. Można smażyć bez panierki


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz