SKŁADNIKI
- 1 litr wywaru z 2 kostek bulionowych
- 0,5kg porów
- 0,5kg cebuli
- 2 ząbki czosnku
- 4 plasterki szynki wędzonej
- masło do smażenia
- sól, pieprz
- kilka kromek bagietki
- 100g żółtego sera
PRZEPIS
Obierz dokładnie cebulę i pokrój. Por umyj pod bieżącą wodą, obierz i pokrój. Cebulę i por zeszklij na maśle, następnie dodaj do wywaru. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Dodaj do zupy. Dopraw solą i pieprzem. Gotuj aż warzywa będą miękkie.
Ser zetrzyj na tarce. Bagietki ułóż na blasze wysmarowanej masłem i posyp je serem. Piecz ok. 8 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
Pokrój szynkę na cienkie paski, dodaj do zupy.
Przelej zupę do talerzy. Na wierzchu ułóż grzanki.
Ten komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńprzepyszne i sycące POLECAM
OdpowiedzUsuń