środa, 13 lipca 2016

Zupa z brokułem, ziemniakiem, fasolką

Do zup najlepiej dodawać sezonowe warzywa, tak jak my dodajemy fasolkę i marchew.

SKŁADNIKI
  • bulion
  • 3 marchewki
  • brokuł
  • duży ziemniak
  • fasolka szparagowa
  • pieprz czarny
  • opcjonalnie śmietana
  • natka pietruszki
PRZEPIS
Ugotuj rosół na udkach z kurczaka z dużą ilością zieleniny (seler, pietruszka, lubczyk, por) i zielem angielskim. Zostaw z rosołu sam bulion. Marchew i ziemniak obierz o pokrój. Fasolkę i brokuł umyj i pokrój. Warzywa dodaj do bulionu i gotuj aż będą miękkie. Dopraw pieprzem do smaku. Możesz zagęścić zupę śmietaną. Po podaniu na talerz posyp świeżą natką.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz