czwartek, 8 grudnia 2016

Pasztet z pieczarkami

Pasztet inspirowany przepisem Marty z Jadłonomii. Jej przepis znajdziecie tutaj.

SKŁAD
  • 500g pieczarek
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 szklanki ugotowanej kaszy gryczanej
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 5 łyżek oleju roślinnego
  • 1 łyżka majeranku
  • 1 łyżeczka pieprzu ziołowego
  • 1 łyżeczka pieprzu cytrynowego
  • sól
PRZEPIS
Pieczarki pokroić, czosnek posiekać. Na patelni rozgrzać olej i dodać pieczarki, smażyć około 8 minut na średnim ogniu nie mieszając za często. Kiedy pieczarki będą złociste dodać czosnek, wymieszać i smażyć 2 minuty. Pieczarki smażyć najlepiej w dwóch partiach. Pieczarki rozgrzać do 200 stopni. W misce połączyć wszystkie składniki i zblendować. Masę pasztetową przełożyć do keksówki i wyrównać. Piec około 50 minut. Kroić dopiero po wystudzeniu. 



 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz