niedziela, 25 czerwca 2017

Naleśniki bazyliowe ze szpinakiem

SKŁADNIKI
  • pęczek bazylii
  • 1,5 szklanki mleka
  • 2 jajka
  • 3/4 szklanki mąki pszennej
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • szczypta soli
  • opakowanie szpinaku mrożonego
  • opakowanie sera typu feta
  • pieprz
PRZEPIS
Oderwać liście bazylii z gałązek, włożyć do kielicha blendera stojącego. Wlać mleko, dodać 2 jajka, wsypać mąkę i zmiksować na gładką masę. Dodać olej i ponownie zmiksować. Smażyć naleśniki po około minucie z każdej strony. Odkładać na talerz. 
Szpinak włożyć do garnka i podgrzewać mieszając aż odparuje woda. Dodać ser oraz pieprz i wymieszać. 
Farszem nadziewać ciepłe naleśniki. 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz