SKŁADNIKI
- 2 brokuły
- 40 g sera żółtego
- 40 g szynki
- 1 cebula
- 1 szklanka bułki tartej
- 4 jajka
- sól i pieprz
- olej do smażenia
- mąka
PRZEPIS
Ugotować brokuł i pokroić drobno. Ser, szynkę i cebulkę, również pokroić w kostkę. Wymieszać składniki i dodać do nich jajka i bułkę tartą. Dodać soli i pieprzu. Wszystko dokładnie wymieszać. Uformować placuszki - należy je mocno ściskać, aby składniki się dobrze związały i dały się uformować. Obtoczyć w mące. Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju do zrumienienia, z obu stron po kilka minut. Można podawać z sosem pieczarkowym (jak na zdjęciu) - przepis znajdziecie klikając: tutaj.
Ugotować brokuł i pokroić drobno. Ser, szynkę i cebulkę, również pokroić w kostkę. Wymieszać składniki i dodać do nich jajka i bułkę tartą. Dodać soli i pieprzu. Wszystko dokładnie wymieszać. Uformować placuszki - należy je mocno ściskać, aby składniki się dobrze związały i dały się uformować. Obtoczyć w mące. Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju do zrumienienia, z obu stron po kilka minut. Można podawać z sosem pieczarkowym (jak na zdjęciu) - przepis znajdziecie klikając: tutaj.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz