- maliny
- gorzka czekolada
- 1 kostka margaryny
- 3 szklanki mąki
- 3 łyżki cukru
- 5 żółtek
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
Wszystkie składniki wyrobić, aby powstało ciasto.
Nadzienie:
- twaróg półtłusty
- sok z cytryny
- miód
Wszystkie składniki wymieszać na gładką masę.
PRZEPIS
Wyrobione ciasto chowamy na godzinę do zamrażalki.
Foremki wysmarować tłuszczem i oprószyć mąką. Wykładać cienką warstwę chłodnego ciasta do foremek i nakłóć widelcem. Piec w 180 stopniach przez około 25 minut. Poczekać aż upieczone ciasto ostygnie, po czym wyłożyć z foremek. Następnie nałożyć masę serową. Na każdą tartaletkę położyć malinę i kawałek czekolady.
Foremki wysmarować tłuszczem i oprószyć mąką. Wykładać cienką warstwę chłodnego ciasta do foremek i nakłóć widelcem. Piec w 180 stopniach przez około 25 minut. Poczekać aż upieczone ciasto ostygnie, po czym wyłożyć z foremek. Następnie nałożyć masę serową. Na każdą tartaletkę położyć malinę i kawałek czekolady.
Mniam, mniam
OdpowiedzUsuń