wtorek, 20 września 2016

Mini serniczki miodowo-cytrynowe

SKŁADNIKI
  • maliny
  • gorzka czekolada
Ciasto:
  • 1 kostka margaryny
  • 3 szklanki mąki
  • 3 łyżki cukru
  • 5 żółtek
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
Wszystkie składniki wyrobić, aby powstało ciasto.

Nadzienie:
  • twaróg półtłusty
  • sok z cytryny
  • miód
Wszystkie składniki wymieszać na gładką masę.

PRZEPIS
Wyrobione ciasto chowamy na godzinę do zamrażalki.
Foremki wysmarować tłuszczem i oprószyć mąką. Wykładać cienką warstwę chłodnego ciasta do foremek i nakłóć widelcem. Piec w 180 stopniach przez około 25 minut. Poczekać aż upieczone ciasto ostygnie, po czym wyłożyć z foremek. Następnie nałożyć masę serową. Na każdą tartaletkę położyć malinę i kawałek czekolady.


1 komentarz: