środa, 15 lipca 2015

Sernik na zimno z rodzynkami w polewie kakaowej

Ciasto dobre na lato, gdyż nie trzepa go piec. Z wierzchu można udekorować rodzynkami i świeżymi owocami.

SKŁADNIKI
  • krakersy
  • 0,5 kg białego sera
  • 1 kostka margaryny
  • 2 szklanki cukru
  • 3 łyżki kakao
  • 3 jajka
  • rodzynki
  • 2 galaretki
  • 50 ml rumu

PRZEPIS
Utrzeć margarynę z cukrem i żółtkiem. Podzielić masę na 3 części. Do jednej dodać kakao rum i dokładnie wymieszać. Do 2 i 3 dodać zmielony ser, pianę z trzeć jajek, rodzynki i galaretkę. Warstwę krakersów wyłożyć masą 2, na nią nałożyć kolejna warstwę krakersów i wyłożyć ją masą 3. Wierzch posmarować masą 1.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz