SKŁADNIKI
- rabarbar
- cukier waniliowy
Ciasto
- pół kilograma maki
- pół szklanki cukru
- kostka margaryny
- 3 łyżki smalcu
- 5 żółtek
- łyżka proszku do pieczenia
Pianka
- 5 białek
- 1 szklanka cukru
- 1 budyń waniliowy
PRZEPIS
Składniki na ciasto zagnieść. Z powstałego ciasta odłożyć 1/3 do zamrażarki. Pozostałe ciasto rozwałkować na blachę, na ciasto dać owoce i na to cukier waniliowy. Białka z 5 jajek ubić z 1 szklanką cukru. Kiedy białka będą ubite dodać 1 budyń i ubijać aż się połączy. Piankę wyłożyć na owoce. Na wierzch zetrzeć ciasto z zamrażarki.
Piec 40 min w 180 stopniach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz