Masa serowa:
- 0,5 kg sera białego lub krówki
- 1/2 szklanki cukru
- 1 cukier waniliowy
- 1 kostka margaryny
- 0,5 szklanki mleka
- 3/4 szklanki cukru
- 2 łyżki kakao
- 3 jajka
- 2 szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
PRZEPIS
Ser wymieszać z cukrem za pomocą miksera na gładką masę.
W głębszym garnku podgrzać margarynę z mlekiem, cukrem i kakao, wymieszać. Po rozpuszczeniu margaryny wystudzić. Do garnka dodać żółtka, mąkę, proszek do pieczenia i sodę. Wymieszać mikserem na gładką masę. Białka ubić na sztywno. Wmieszać delikatnie do ciemnej masy.
Ciasto wylać na blaszę. Na wierzchu kłaść łyżką kleksy z masy serowej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz